Pagina's

woensdag 6 januari 2021

Krantenbank tot en met einde schooljaar ook thuis te gebruiken

Vanaf vandaag kunnen leerlingen opnieuw thuis gebruik maken van de Krantenbank, eerder kon dit alleen op het schoolnetwerk. Krantenbank is een online krantenarchief speciaal ontworpen voor middelbare scholen.

Met Krantenbank krijgen scholieren toegang tot de database van landelijke kranten en internationaal nieuws. Scholen kunnen Krantenbank gebruiken bij het maken van werkstukken of het opzoeken van relevante informatie bij lessen. Met de krantenbank kunnen scholieren:

·   Zoeken in een digitaal krantenarchief dat 30 jaar teruggaat

·   Dagelijks de nieuwste krantenartikelen lezen

·   Artikelen downloaden voor verwerking in werkstukken

Hoe werkt dit?

Je registreert je eerst via de link:

https://signin.lexisnexis.com/lnaccess/UserRegistration?regCode=fc27yup

 

Dat bestaat uit drie delen. In het derde scherm van de registratie wordt ook gevraagd naar een telefoonnummer; dat is geen verplicht veld!

 

De link is uniek per school en alleen leerlingen met een eigen schoolmailadres kunnen zich registreren. Voor CSG Comenius worden alleen email adressen met de extensie csg-comenius.nl gebruikt om in te loggen. In de registratie vermeld je dus jouw SCHOOLMAILADRES. Een ander mailadres werkt NIET!

 

We nemen de noodzakelijke stappen om de verwerking van persoonsgegevens in overeenstemming met de AVG te beperken. De link en de gebruikersnaam/wachtwoord kunnen worden gebruikt tot het begin van de zomervakantie, 18 juli 2020. In de week na 18 juli 2020 worden de gegevens van de gebruikers die geregistreerd weer verwijderd.

 

Wil je de Krantenbank daarna gaan gebruiken? Deze stappen moet je doen:

 

  1. Zoek eerst de catalogus op van de mediatheek. Dit kan via deze link:

 

https://csg-comenius.auralibrary.nl/auraicx.aspx  OF via www.csg-comenius.nl

Onderaan de pagina klik je op ´Inloggen Leerlingen’ en daarna op de link ‘Catalogus mediatheek’ die je in het midden ziet staan.

 

  1. In de tegel: ‘Informatiebronnen’, in de middelste kolom onder aan de pagina, klik je op de link via het woord ‘Krantenbank’.

 

Andere mogelijkheid:

 

  1. Via de Aura app ga je eerst naar de button Homepage en scrolt dan naar beneden totdat je de tegel ‘Informatiebronnen’ hebt gevonden.

 

  1. In de tegel klik je op de link via het woord ‘Krantenbank’.

 

Veel succes!

 

Met vriendelijke groet,

 

Sytske de Jager

s.dejager@cvo-nf.nl