Pagina's

dinsdag 8 december 2020

Kerstviering en collectedoel

Dit schooljaar hebben we een bijzondere kerstviering. We gaan niet, volgens traditie, naar de kerk om daar deel te nemen aan de viering maar dit jaar volgen jullie met je klas de viering online.

Normaliter is er aan het eind van de viering een collecte voor een goed doel. Dit jaar hebben we ook een collecte en dit jaar gaat de opbrengst naar de voedselbank Leeuwarden. https://www.voedselbankleeuwarden.nl/

De Voedselbank Leeuwarden maakt deel uit van de landelijke organisatie Voedselbanken Nederland. De aangesloten voedselbanken groeien explosief. Wekelijks worden 35.000 voedselpakketten vanuit bijna 150 vestigingen uitgedeeld en zijn ongeveer 85.000 Nederlanders afhankelijk van de voedselbank. In 2013 groeide het aantal klanten met 30%.  Wat begon als een lokaal initiatief is uitgegroeid tot een landelijke vereniging met bijna 10.000 vrijwilligers. Daar maken wij een klein onderdeel van uit. In Leeuwarden ontvangen zo’n 400 gezinnen een pakket met voedsel.

Het zou fijn zijn wanneer je geld doneert tijdens de viering maar het lijkt ons ook erg tof om een  Comeniusbus vol voedsel af te kunnen leveren bij de voedselbank. Daarom willen we je vragen om op 18 december artikelen zoals wasmiddelen, houdbare melk, rijst, pasta, broodbeleg, koffie en thee mee te nemen naar school. Je kunt ze in de kantine, op Klein Mariënburg, Mariënburg én de Academie inleveren. We hopen dat we die middag met veel geld én artikelen naar de voedselbank kunnen gaan.